Werkvakantie 2019

In zomer 2019 zullen wij met twaalf jongeren en jongvolwassenen van de Emmaüskerk naar Servië afreizen. Daar gaan we, net als in 2015 en 2017, aan de slag als vrijwilligers. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Hulp Oost-Europa.

We zullen naar het noorden van Servië, bij het plaatsje Kucura, reizen. Daar zullen wij samen met dominee Aleksandar Subotin langs verschillende gemeenschappen trekken die bij de Roma bevolking horen. De Roma zijn nog steeds heel arm en vormen nog altijd het buitenbeentje van de samenleving. Door verschillende activiteiten te organiseren voor onder andere de kinderen, hopen wij de bevolking in hun leven te bemoedigen en hen een leuke tijd te bezorgen.

We hebben drie hoofdprojecten die we gaan doen samen met dominee Aleksandar en zijn pastoraal medewerkers Mirko en Dragan. We gaan een tienerkamp organiseren, een renovatie doen aan een huisje van een Roma vrouw en een renovatie aan een gehandicapten dagopvang. Over deze projecten kun je hieronder meer lezen.

Ook zullen wij de Roma bevolking helpen door bijvoorbeeld voedselpakketten of schoolspullen rond te brengen. Benieuwd wie er meegaan? Lees het hieronder of bekijk onze groepsfoto.

Deelnemers werkvakantie 2019

Amanda van der Wekken - Schaaf

Twee jaar geleden ben ik ook mee geweest naar Servië. Dit was toen een hele mooie leerzame reis waar ik nog vaak aan terug denk. Het lijkt me leuk om Mirko en Aleksandar weer te zien en om opnieuw de mensen daar te helpen.

Eline Arensman

Hallo mijn naam is Eline Arensman ik ben 18 jaar. Ik ga mee omdat, ik hele leuke verhalen gehoord heb van de mensen die eerder mee zijn geweest. Mij lijkt het heel leuk om de mensen daar te helpen. En wil weer nieuwe ervaringen op doen. Dus het lijkt mij superleuk om mee te gaan.

Femke Groenewegen

Deze zomer mag ik voor de vierde keer naar Servië afreizen. Vier jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met dit prachtige land en haar prachtige mensen. Ook dit jaar hebben we projecten waarmee we de bevolking weer een heel klein beetje verder helpen, samen met Mirko, ds Aleksandar en hun familie.

Jaap Moerkerk

Mijn naam is Jaap, 17 jaar. Dit wordt mijn eerste keer naar Servië, maar ik heb er erg veel zin in. Ik hoop op mooie ervaringen en een gezellige tijd.

Jermo Arensman

Ik ben Jermo, ik kom uit Stad aan het Haringvliet en doe dit jaar vwo-examen op de Prins Maurits. Van iedereen die eerder op werkvakantie is geweest hoorde ik alleen maar leuke verhalen en het lijkt ook mij erg gaaf om met een leuke groep mensen te helpen die het hard nodig hebben.

Koen Jongejan

Ik ben 23 jaar oud en studeer scheikundige technologie aan de TU Eindhoven. Vier jaar geleden ging ik mee op de eerste werkvakantie naar Servië. Ik had toen veel bewondering voor het werk dat Alexandar en Mirko uitvoeren onder de bevolking. Het lijkt mij leuk om deze zomer Servië weer te bezoeken en een bijdrage te leveren aan de gemeenschap!

Lotte de Voogd van der Straaten

Deze zomer wordt voor mij het zesde bezoek aan Kucura en Vrbas. Tijdens de eerste werkvakantie ben ik geraakt door de ellende die hier zo dichtbij plaatst vindt. Daarom heb ik mijn scriptieonderzoek gedaan bij de Roma en ben ik Jongerencommissielid geworden bij Stichting Hulp Oost Europa. Ik vind het ontzettend tof dat we weer samen met een groep enthousiaste jongeren en jongvolwassen de handen uit de mouwen gaan steken en de medemens gaan helpen!

Maarten Nagtegaal

Hallo mijn naam is Maarten Nagtegaal ik ben 18 jaar oud en ik ga mee op werkvakantie omdat ik het leuk vind om mensen te helpen die hulp nodig hebben en omdat ik het belangrijk vind dat mensen er voor elkaar zijn als andere mensen hulp nodig hebben. Daarom heb ik er heel veel zin in om in Servië aan de slag te gaan en de mensen daar te helpen.

Marijn van Biert

Ik ben 20 jaar en studeer aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met het 1e jaar van mijn studie bedrijfskunde. Ik ben met de afgelopen 2 werkvakanties naar Servië mee geweest en heb hier enorm van genoten. Ook dit jaar ben ik weer heel enthousiast om naar Servië af te reizen.

Niels Arensman

Ik heet Niels Arensman en ik ben 20 jaar oud. Ik ga volgend jaar systeembeheer studeren. Dit jaar ga ik voor de tweede keer mee op reis naar Servië. De vorige werkvakantie vond ik zo intressant dat ik er naar uit kijk om weer mee te gaan op deze reis. In deze reis wil ik mensen gaan helpen die daar alle hulp goed kunnen gebruiken.

Niels van der Wekken

Twee jaar geleden ben ik ook mee geweest naar Servië. We hebben toen mooie dingen mogen doen, maar het werk van Aleksandar is nog lang niet klaar. Dit jaar hopen we naast vervallen gebouwen op te knappen ook een kamp te leiden voor de Roma kinderen, in het kamphuis dat de vorige keer is opgeknapt. Het lijkt me mooi om het resultaat van de vorige reis te kunnen zien, en natuurlijk de woonkamer kerkdiensten van Aleksandar en Mirko weer van dichtbij mee te maken.

Timo Jordaan

Hoi ik ben Timo, ik ben 19 jaar en ik doe de studie chemische technologie aan de hogeschool in Roterdam. Ik ben al één keer eerder op werkvakantie naar Servië geweest en dat vond ik zo fantastische ervaring dat ik niet kan wachten om dit nog een keer mee te mogen maken.

Werkvakantie shirt

Ook dit jaar hebben we weer bijpassende shirts voor onze werkvakantie. Dit jaar zijn de shirt gesponsord door Nimwegen Reclame uit Middelharnis!

Op de foto v.l.n.r. achter: Koen, Niels, Lotte, Jermo, Timo, Niels en Maarten.

V.l.n.r. vooraan: Femke, Amanda, Marijn, Jaap en Eline.